recepten vergeten groenten avond

Geroosterde wortel en pastinaak in de oven


Groenten schotel voor 4 personen
Voorbereiding; 15 minuten + 25 minuten in de oven
Benodigdheden:
2 winterwortels van ongeveer 200 gram
2 pastinaken van ongeveer 200 gram
4 eetlepels verse oregano,fijngehakt grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
2-3 eetlepels olijfolie extra vergine (met citroenaroma )
·      Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. Schil de wortels en de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in de lengte elk in 4-6 parten.
·      Leg de wortel- en pastinaakparten om en om in een braadslede en strooi de oregano erover. Strooi er ook zout naar smaak over en maal er royaal peper boven. Sprenkel tot slot de olijfolie erover.

Wortelpeterselie salade

Rasp de peterselie en de wortel boven een schaal(tje). Meng hier wat kokos en rozijnen doorheen, en garneer met stukjes walnoten. Aangezien de verschillende ingrediënten al genoeg smaak van zichzelf hebben, is een dressing niet nodig.

Snel bierbeslag

Voor dit beslag heb je nodig ( bestemd voor 5 a 10 stuks frituur) : 100 gr. bloem, scheutje bier, scheutje olie, scheutje water, zout en peper naar eigen smaak.
 Maak een papje van alle ingrediënten.   Zorg dat de te frituren producten droog zijn (anders plakt het beslag niet).   Dompel de producten in het beslag.   Nu 1 voor 1 in de hete frituurolie tot ze goudbruin zijn.
Producten: winterwortel, pastinaak, wortelpeterselie, koolraap, schorseneer, knolselderij, boterraapjes

Wortelpeterselie

Wortelpeterselie heeft een heerlijk aroma en is zeer geschikt als aanvulling van soepen, bouillon, sausen en stoofgerechten. De wortel heeft het uiterlijk van een pastinaak, maar de smaak heeft weg van selderknol en peterselie.

Wortelpeterselie soep

Wortelpeterselie-ui-selder-bouillon-peper & zout-teentje knoflook-citroen. Borstel de wortelpeterselie schoon, schillen is niet nodig en snijdt deze in stukjes. Fruit de uien in olie voeg peper en knoflook toe, bak de wortelpeterselie een paar minuutjes mee. Voeg water en bouillon toe en breng dit aan de kook. Pureer de soep, maak deze op smaak af met zout en eventueel een scheutje citroen en selder.

Truffel aardappel chips

Tijdens de avond zijn er vers gebakken chips verkocht; deze waren gebakken van een aantal exclusieve aardappel rassen, welke in Biervliet bij Familie Buijsse geteeld worden.

Wij verkopen in de winkel 5 verschillende rassen, maar tijdens de 'vergeten groenten' avond hebben wij de volgende soorten gepresenteerd:

- purple princess
- pomme pidou
- burgundy tartan

voor meer informatie over de aardappel rassen en bereidingen, zie de volgende site:

www.prettypotatoes.com

Het bakken van aardappelchips is erg eenvoudig; was de aardappel, laat de schil er aan en maak dunne plakjes, bijvoorbeeld met een rasp. Frituur ze vervolgens in 2 x (1e keer op 150 graden, 2e keer op 180 graden.) bij voorkeur in kokosolie. Even af laten koelen, en klaar zijn de chipjes!