Biologisch

Vitatas: Laat U iedere week verrassen met een tas biologische groenten en/of fruit! Op maandag voor 10u besteld, dinsdag al in de winkel af te halen! Kijk voor meer informatie op: www.vitatas.nl

In de natuurvoeding, reform branche komen verschillende voedingsvormen en keurmerken voor. Reformproducten, Biologisch/natuurvoeding, Biologisch dynamisch en Macrobiotisch. Deze vele vormen brengen misschien verwarring met zich mee bij uw keuze in de winkel. Om u wegwijs te maken in deze vele vormen lichten wij hier een aantal toe.

Reformproducten

Reformproducten zijn samengesteld uit puur natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten geen chemische of kunstmatige smaak-, geur- en kleurstoffen en geen chemische conserveringsmiddelen. Het motto van de reform is zo natuurlijk mogelijk, een voeding met zo weinig mogelijk geraffineerde producten.

Biologisch/Natuurvoeding

600_eko_groot.pngBij biologische producten zijn alle ingrediënten biologisch geteeld. En dat betekent dat er geen gebruik is gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen bij de verbouwing en verwerking.
De ingrediënten hebben op natuurlijke wijze kunnen groeien en zijn op natuurlijke wijze verwerkt, wat als resultaat heeft dat u een puur natuur product koopt. En dat proeft u, want er zijn ook geen chemische geur-, smaak- of kleurstoffen aan toegevoegd.

Gecontroleerde biologische producten herkent u aan het EKO keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen in Nederland gebruikt en word uitgegeven door SKAL. Dit is een door het EU erkende controle organisatie.

Steeds meer mensen kiezen voor biologisch, het wordt zelfs steeds meer gezien als een delicatesse. Het assortiment bestaat allang niet meer uit alleen de basis voedingsmiddelen,het is totaal aangepast aan de eisen van deze snelle tijd. Biologisch is inmiddels al aardig ingeburgerd.

Wij bieden in onze winkel een uitgebreid assortiment biologische voeding- en reformproducten zoals brood, fruitsappen, zaden. Naast de biologische voedingsmiddelen leveren we ook op biologische basis aanvullende voedingssuplementen en allergievrije producten die geschikt zijn voor mensen die geen gluten, koemelk, lactose, kippenei eiwit etc. kunnen verdragen.

Op deze site kunt u de meer dan 6.000 leverbare artikelen raadplegen die qua soort (bio of eko), artikelnaam en adviesprijs zijn gerangschikt. Deze artikelen zijn alleen in de winkel verkrijgbaar, niet via de webshop.
Als een artikel niet voorradig is neemt u dan contact op met het personeel, we kunnen dan het artikel bestellen of zelfs in de vaste winkel voorraad opnemen.